TOTAL COST OPTIMIZING

De meest efficiënte manier om te verpakken? Hou in de ontwerpfase al rekening met het samenstellen van een product-verpakkingscombinatie. Van productie tot gebruik, van afval tot grondstof. Dit resulteert vaak in innovatieve product- en verpakkingsoplossingen, die op termijn winst opleveren, zowel op het gebied van milieu-impact, als in termen van kostenreductie en toegevoegde waarde.

Optimaliseren van kostenreductie door:

1. Slimmere verpakkingsoplossingen

Constant op zoek naar nieuwe innovatieve verpakkingsoplossingen voor onze klanten.

2. Design & Engineering

‘Tailored’ verpakkingsoplossingen zorgen voor een kostenreductie op transport. Door slim om te gaan met ‘ruimte’ kunnen we de verpakkingen zo ontwerpen dat er zoveel mogelijk tegelijk op transport kunnen.
Daarnaast kunnen we een optimalisering bewerkstellingen voor uw warehousing door te zorgen voor perfecte stapelbaarheid en vulling. Dit levert een ruimtebesparing op in het warehouse en handling.

Door in een vroeg stadium rekening te houden met de verpakkingseisen kan er bespaard worden op de verpakkingstijd van de goederen. Hierbij is belangrijk om de juiste verpakkingsmethode te gebruiken voor de transportmethode. De verpakkingsmethode voor transport via een luchtvracht is anders dan die voor een wegtransport. Bovenstaande reduceert verloren ruimte bij het transport en vergroot de efficiëntie van het transport.

3. All-in-one: Van design tot transport. Alles bij 1 leverancier

Reduceren van administrative kosten door het reduceren van het aantal leveranciers en andere stakeholders in het logistieke traject. Korte lijnen en heldere afspraken met een minimum aan partijen zorgt voor een besparing aan onnodige administratieve kosten.

4. Het efficiënt beschermen van de goederen:

Ingenieuze oplossingen die zorgen voor:

  • Optimale bescherming
  • Minimaliseren van materiaal maar toch zorgen voor 100% bescherming

Bij het ontwerpen van een verpakkingsoplossing nemen we zowel product als omgevingsfactoren (waaronder milieufactoren) mee in het ontwerp. Duurzaam verpakken, zo min mogelijk impact op het milieu hebben, zonder dat daarbij de kwaliteit van het verpakken in het geding komt. De ecologische voetafdruk van producten is in de meeste gevallen veel zwaarder dan die van de bijbehorende verpakking. Dat brengt met zich mee dat productverlies een grotere milieu-impact heeft dan het gebruik van meer verpakkingsmateriaal. Het is dus de kunst om voor elke product-verpakkingscombinatie de juiste balans te vinden tussen ‘under-packaging’ en ‘over-packaging’.

5. Optimaliseren van verpakkingskosten, schades en claimes.

Sinds de economische terugval (Corona) staan bedrijven in vrijwel alle industrieën onder grote druk om kosten te besparen. Of een bedrijf nu actief is in een volwassen markt met veel concurrentie of te maken heeft met stijgende grondstofprijzen; het beheersen van kosten blijft noodzakelijk om in tijden van instabiliteit flexibel te blijven en kapitaal vrij te maken voor groei.

Het verpakken en vervoeren van goederen zijn vaak een grote kostenpost in het totaaltraject. Bij Van Veghel Industrial Packaging zijn wij ervan overtuigd dat we door onze totaal aanpak op het gebied van design – verpakken en logistiek altijd in samenwerking met de opdrachtgever een kostenreductie kunnen realiseren. Bedrijven die actief zijn in de industriebranche kiezen steeds vaker voor het outsourcen van het complete verpakkingspakket. Kostenreductie en minder opslagruimte zijn volgens deze veel gehoorde redenen waarom er wordt gekozen voor outsourcing. Het toenemende belang van verpakkingen en de behoefte aan innovatie speelt daarbij ook een rol.

Wie geeft hoeveel uit aan wat? En waarom?

A. Centraliseren van ontwerp / beschermen / verpakkingen / services en logistiek.
B. Slimmere verpakkingsoplossingen, optimalisatie.
C. Kostenstructuur creëren doormiddel van CPM’s
D. Redesigns / herontwerpen, her beoordelen functionaliteit van bestaande verpakkingen
E. Van procesoptimalisatie tot besparing en effectiviteit.
F. Duurzame product-verpakkingscombinaties.
G. Duurzaam minimaliseren van grondstoffen.
H. Balans under-packaging’ en ‘over-packaging’.
I. Outsourcing verpakkingspakket

Begin op de tekentafel

De meest efficiënte manier om te verpakken? Hou in de ontwerpfase al rekening met het samenstellen van een product-verpakkingscombinatie. Van productie tot gebruik, van afval tot grondstof. Dit resulteert vaak in innovatieve product- en verpakkingsoplossingen, die op termijn winst opleveren, zowel op het gebied van milieu-impact, als in termen van kostenreductie en toegevoegde waarde.

HULP NODIG?

Wij denken graag met u mee over de juiste oplossing voor uw project. Neem vrijblijvend contact op met ons via onderstaande button.

ONZE KLANTSEGMENTEN

Van Veghel levert diensten en producten voor zeer uiteenlopende sectoren. Wij staat voor het betrouwbaar en hoogwaardig verpakken en transporteren van uw industriële producten en machines.

Recent Nieuws

Vacature: Chauffeur

Vacature: Chauffeur

Op zoek naar een interessante en verantwoordelijke baan in een leuk team? Lees dan verder... Wij zijn op zoek naar een "Chauffeur"   Van Veghel is een familiebedrijf dat gevestigd is in...

Vacature: Medewerker Zagerij

Vacature: Medewerker Zagerij

Op zoek naar een interessante en verantwoordelijke baan in een leuk team? Lees dan verder... Wij zijn op zoek naar een "Medewerker Zagerij / Productiemedewerker"   Van Veghel is een...

AL ONZE OPLOSSINGENkeyboard_arrow_right

AL ONZE OPLOSSINGENkeyboard_arrow_right